Tuesday, September 20, 2011

apabila hubungan tak direstui keluarga


assalamualaikum

selamat pagi.  erk.  dah nak tengahari dah.  kehkeh.  semalam aku mimpi buruk pulak.

mimpi mak teman lelaki tak suka aku.  apelah makna mimpi aku ni.  haih memang menakotkan betul lah.

harap harap tu mainan tidur jek.  mimpi around pukul empat ke lima pagi.  padah aku taknak bangun sahur lepas alarm memekak.  aku bantai matikan pastu lena balik.  tu yang dapat mimpi buruk ni.  haih.

macam mana ek kalau hubungan kita tak direstui keluarga?  baik keluarga kita atau keluarga pihak teman lelaki kita.  pastu kita nak buat ape?  mintak clash ke sanggop redah lautan bara api nak pertahankan jugak hubungan kita tu?

bagi akulah keluarga tu mainkan peranan penting.  walaupun yelah bukan kita nak kawen dengan mak dia ke abang dia ke kakak dia ke.  tapi once kita dah kawen dengan seseorang tu, mean kita kawen dengan family dia jugak kan.

kalau keluarga dia tak suka kita, macam mana kita nak berhadapan dengan dorang nanti.  kan? kan?

harap mimpi aku tu main main jek.  

kbai. 


psssstt : aku rindu kat kawan kawan aku ni. :)


terima kasih. sila baca lagi -_-

20 comments:

aleen aiden said...

huu,seram jugak klo pikir tu.xnk pikir dlu lah bab tu.sbb alin mcm jauh lagi nk jumpa2 mak boyfren nih.boyfren pon xde.hu3

Umie Artoqiemie said...

mainan tidur je tuh.. saiton nak main2 ngan kau je..

sifu im said...

mimpi kena makan buaya de tak??klu mimpi kena makan buaya,aku leh tafsirkan..haha

farah izwani said...

@aleen aiden :
hehe. tak penah lagi jumpa mak boyfriend.
takot.

farah izwani said...

@ Umie Artoqiemie :
saiton pegi lah main dengan umie. haha

farah izwani said...

@sifu im :
malam ni kot mimpi kena telan buaya. haha

nub said...

hahak. xdapek la nak kawen

farah izwani said...

@nub :
ha apesal pulok?

kura said...

oh? boleh pula bermakna kawen dgn family di juga? kalau kawen dgn 4org pompoan nnt.. wah. lg bykla rasa kewen dgn family ni? Eheh. merepek. hahaha

farah izwani said...

@kura :
hoi kau ni tak abes2 nak kawen pat.
kompol duit juta juta dulu lah.
kalau ko kaya aku pon nak.wakaka

♥♥ arabella ♥♥ said...

betul2. setuju sgt2! hehe

kura said...

hakhakhak.. impian tu, kita kena pasang impian mulai dr skrg kn. senang bertungkus lumus jadi rajin dan kaya. wuhuu haha

asfira aminuddin said...

babe, bagi mama and abah i, diorg if tak berkenan dgn GF abang2 i, diorg akan reject terus. pujuk bagai pun payah. dalam kes i, kakak BF i yg gila tak suka i. so i pun bwat dunno jek. malas layan. haha.

ILA HonEyBuNNy said...

jangan pk sgt eh dear...

mainan tido ja tu...memang sedih kalau hubungan x d restui keluarga...sob3..

Edy Zaidi said...

biasanya mimpi tu terbalik dari realiti...:)

farah izwani said...

@♥♥ arabella ♥♥ :
ape yang setuju? haha

farah izwani said...

@kura :
impian nak jadik kaya tu aku terima.
impian nak pasang bini sampai 4 tu rasa nak terajang je ko. haha

farah izwani said...

@asfira aminuddin :
wah. asal plak kakak bf u tak suke?
kuatnya hati nak pertahankan.
bagos2. tabik spring. :)

farah izwani said...

@ ILA HonEyBuNNy :
hehe. tak pk dah.
tapi takot jugak kalau dipk.

farah izwani said...

@ Edy Zaidi :
harap harap gitulah. (:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
copyright@hakmilik kekal farah izwani. tiada kena mengena dengan yang masih hidup atau yang telah meninggal dunia