Monday, July 25, 2011

melepak di tepi laut. menghirup udara segar.


assalamualaikum

hari ahad memang dimanfaatkan sepenuhnya.  setelah penat enam hari bekerja tanpa rehat.  jadi setiap hari ahad moksu aku yang aku panggil mamy akan bawak kami berjalan jalan menghilangkan tension.  wah macamlah perdana menteri kan?  kehkeh.

dan setiap hari ahad kebiasaanya mamy tak masak dirumah.  jadi kami akan makan diluar.  bukan di luar rumah.  haha.

destinasi untuk mengisi ruang perot semalam dipilih oleh papa iaitu di tanjung langsat.  kedai makan di atas laut.  pemandangan yang sangat indah.  tenang je.  tapi kedai agak kurang menjaga kebersihan.  layan je lah.  dah lapar.

ok lah.  biar gambar menceritakan segala kejadian semalam.  -_-


tempat pilihan papa. atas laut.

lihat pemandangan sementara menunggu makanan sampai. alamak mamy napak sebelah je mata. hihik

hey geram betol tengok dak kecit ni wat muke comel

lapar sudah. agak lambat

mereka. saya sayang mereka.

dan juga budak comel ni. petah bercakap.


ok air dah sampai. fresh oren aku. epal susu mamy

sayur campur

ketam sweet sour

ikan steam.  tengok ikan ni punye gigi. menakotkan. muke dia garang je. haha. makan kau!

kapalterbang tak putus putus lalu. adik tak abes abes soh aku amek gambar. haha. dia kata kapal terbang ni nak g amerika.  haha. jauh nye.


terjumpa anak mat salleh ni.  ajak makan sekali.  haha
dah kenyang. adoi berat lah dak mok ni soh kak paaa dokong.  dia lebih besar dari aku. kehkeh
dah makan. lepak tepi laut. memang nyaman udara. agak silau sebab cuaca agak panas

cuci mata tengok orang menjala ikan. banyak wo dia dapat.

tapi sayang kotor dengan sampah sarap

dan sayang gambar kurang jelas kerana menggunakan kamera telefon tangan 3.2 mp. kamera mamy terlupa bawak.

memang sungguh panas. tu aku tutup kepala. haha

kereta hitam itu yang berjasa membawa kami sekeluarga. family inilah yang selalu membuat aku bahagia. :)

sempat berposing. gambar kabur lah. sayang sangat.

ni lah mamy tersayang aka moksu aku. sangat memahami aku.

mamy dan papa. sweet couple ni even dah 11 tahun berkahwin. papa seorang yang sangat penyayang dan penyabar. temanlelaki saya sila contohi papa ye. :)

pemandangan yang sangat indah. subhanallah

khusyuk tengok orang menjala ikan.



dibuai angin sepoi sepoi bahasa. nyaman

lepas lepak lepak, singgah tesco.  beli barangan rumah.  dah nak puasa.  beli lauk banyak banyak lah.  haha.  pastu mencekik lagi kat kedai mamak.

entry penuh dengan gambar.  sila cuci mata anda sepuasnya.  haha.  kbai.




terima kasih. sila baca lagi -_-

8 comments:

asxora said...

wah bet tul cite kak ara wat mamy cool la..tq bab fhm isi hati mamy....

ILA HonEyBuNNy said...

bestnya melepak tepi pantai kan..

ila suka angin pantai...sejook ja...;_)

msat said...

cantik.hemsem.comel.lebiu.

arabella said...

wah,wani mkn sorang2...xajak:(

FARAH IZWANI RAMLI said...

@asxora :
tenkiu gak sebab mamy pon selalu dengar masalah kite. :)
sayang mamy sangat.

FARAH IZWANI RAMLI said...

@ila honeybunny :
aah. sejuk dan dingin je.
walaupun cuaca hari tu panas sangat.

FARAH IZWANI RAMLI said...

@msat :
tenkiu sayang.
lebiutu. :)

FARAH IZWANI RAMLI said...

@arabella :
taklah. kite makan ramai2 lah.
keke

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
copyright@hakmilik kekal farah izwani. tiada kena mengena dengan yang masih hidup atau yang telah meninggal dunia