Thursday, May 26, 2011

C A N T I K


assalamualaikum -_-

kepada sekalian makhluk yang cantik cantik.  yang comel comel.  yang handsome.  kacak lagi bergaya.  berpersonaliti menarik.  wajiblah anda bersyukur dengan nikmat yang Allah berikan.  WAJIB OK.  tak semua orang dilahirkan cantik menarik tertarik kau memang tembam.  keke.  

ada ke lahir lahir tup tup jadi besar terus macam model.  keke.  takde takde.  yang dilahirkan cantik dengan kulit muka yang cerah putih gebu macam rozita che wan tanpa sebarang cela di muka, tinggi lampai macam model, body yang sedap sedap.  keke.  bersyukurlah.

cantik.  sesuatu benda yang subjektif.   juga sensitif juga bagi aku kadang kadang.  sebab apa ?  sebab aku bukanlah dilahirkan sebagai seorang yang cantik.  tak bersyukur ?  bukan bukan.  sangat bersyukur sebab walaupun tak cantik tapi aku comel.  haha.  biar aku puji diri sendiri.  hihik.  

sejujurnya bagi aku yang kurang cantik ni memanglah kurang keyakinan diri nak berhadapan dengan orang kan.  cuma kadang kadang tu aku berlagak lah macam konpiden.  keke.  terasa macam orang pandang aku, pastu gelakkan aku je.  serius.  memang tak yakin.  

perempuan mana yang tak sukakan kecantikan kan ?  am i right ?  of course lah kan.  and girl mana yang tak sukakan pujian ?  lagi lagi dari orang yang paling dia cintak tu.  bukan ketagih sangat kan dengan pujian tu.  cuma kadang kadang aku rasa pujian tu perlu gak untuk tingkatkan keyakinan diri.  bagi orang yang kita sayang tu rasa dihargai.  

eh kadang kadang aku macam dokter cinta gak.  haha.

aku memang sangat jarang dipuji.  ye.  sangat sangat jarang.  memanglah kan.  tak cantik.  sapelah nak puji.  mengharap bopren puji pun tak dapek gak.  kekeke.  pujian tak boleh dipaksa.  ikhlas dari hati kan?  hehe.  

walaupun aku tak cantik, tapi aku sedaya upaya buat diri aku kelihatan menarik.  kemas.  comel.  tak comot.  hehe.  lagi lagi bila keluar dating kan?  mesti lama nak pilih baju.  nak pilih selendang.  pilih beg apa nak pakai nak jumpa boipren.  kalau boleh memang nak nampak perfect kat mata dia.  yelahkan.  takkanlah nak dating keluar selekeh selekeh je kan.  lari bopren mak nanti nyah.  wakaka.  

walaupun pada hakikatnya dia tak kesah pon kot.  tapi aku yang kesah.  imej mesti dijaga kan.  kata setiausaha sulit, mestilah pandai begaya sikit.  tapi aku tak pandai pun.  pakai apa yang aku rasa selesa, simple pastu sedap mata memandang.  cukup. -_-

aku tak cantik.  tapi aku suka buat muka comel.  bio nampak comel sikit.  keke.

apa pun.  aku bersyukur dengan diri aku sekarang.  pedulikan apa orang nak kata pasal diri kau. peace -_-


ye ye.  aku appreciate. hehe -_-  terima kasih ya Allah beri aku nikmat kat dunia ni.  =D



terima kasih. sila baca lagi -_-

7 comments:

Munirah said...

awk ni kategori cantik jugak lahh :p

arabella said...

ms wani cantik...
just be confident n be ur self:)

FARAH IZWANI RAMLI said...

munirah : hehe. ;p

arabella : ok sis. ;)

♥:: cik fafa ::♥ said...

awk mmg cntik lah yunx! manis....tomel

FARAH IZWANI RAMLI said...

kehkeh.
ade gak orang nak puji kite.
awak lagi tomememel. haaa. hik

msat said...

comel momellahh..=D

FARAH IZWANI RAMLI said...

msat : =D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
copyright@hakmilik kekal farah izwani. tiada kena mengena dengan yang masih hidup atau yang telah meninggal dunia