Wednesday, May 25, 2011

kan best kalau doraemon tu kawan aku ^-^

assalamualaikum

suka tak tengok cite doremon ? setiap hari sabtu pukul tujuh setengah.  hehe.  sebelum cite doremon, cite shinchan kan ?  dah lama dah aku tak tengok cite ni.  dah besar besar ni pun suka layan kartun.

kalau tengok cite ni mesti berangan jek.  terbayang bayang kalau doremon tu betol betol wujud pastu jadik kawan baik aku.  kan best.  boleh guna alat alat yang dalam poket dia tu.  kalau doremon kawan aku, mesti aku jadik malas macam nobita.  asyik tidur jek.-_-

kalau dalam kesusahan ke mintak je tolong doremon tu kan ?  walaupun dia marah konon taknak bagi pinjam alat dia tu, tapi bila pujuk pujuk cair gak dia.  keke. memang lah dia marah.  dah nobita tu asyik salah gunakan je kan alat dia.  asyik nak mengenakan orang.  cuba bagi doremon tu kat aku.  kompem salah gunakan jugak.  hahaha.

pintu ke mana saje ! ( baca macam nada doremon ) haha.  tengok lah nobita tu.  mana lah doremon tak marah.  orang bagi pinjam pintu ni, dia p ngendap sizuka mandi pulak. haha. mengong. malu -_-




best kan kalau ada pintu ke mana saja ni.  nak keluar g mana mana pun senang.  takpayah nak naik kete ke moto ke.  cakap je.  g rumah pakwe saya.  bukak je pintu, kompem teros sampai rumah pakwe kau.  keke.  kalau ada pintu ni, tengah tengah malam pun boleh je kua curik curik tanpa pengetahuan mak bapak kita kan.  keluar senyap senyap.  haha.  seronok betul.  ha korang mesti tengah berangan gak lah tu.  keke.  tak payah guna duit nak keluar.  nak dating pun senang.  hihi.  memang merepek.  bayangkan kalau ada.  heaven siot !

telikopter ke helikopter dia sebut. ahaha.  apa apa je lah.
ada mende alah ni pun best woo.  dapat terbang terbang ke udara. bagi yang gayat tu memang lah tak best.  boleh g obesi.  obe the sea.  haha.  takpayah susah susah book tiket nak g bali untuk hadiah honeymoon.  kehkeh.  guna telikopter ni pun boleh sampai.  terbang tinggi tinggi boleh tengok orang tengah beri beri.  wakaka.  selekeh.  boleh jadik angkasawan ketiga tu.  takpayah belajo tinggi tinggi kan.  -_- berangan.

mesin masa lepas.  eh eh ke masa depan.  dua dua pon boleh doremon kata.  haha
kalau lah ada alat ni.  pes sekali aku nak tengok sape calon suami aku nanti.  keke.  gatal bebeno gamaknya.  pastu tengok pulak bape orang anak anak aku nanti.  comel comel macam aku ke tak.  haha.  kalau tengok masa lepas pulak mesti lah aku nak tengok time aku baby dulu.  mesti comel.  time time sekolah.  mesti kelako dengan pakaian selekehnya.  haha.  macam macam lagi nak tengok.  kalau korang nak tengok ape ?

 
perisai pertahankan diri.  aku pun tak tawu ape name natang ni.
kalau aku ada natang ni, mesti orang tak berani nak usik aku.  nak dengki hati kat aku ke.  taknak kawan aku ke.  tak kawan je aku keluarkan pedang aku ni.  lintang pukang kau lari nanti.  wahaha.  bila ada benda ni, rasa selamat lah kan dengan masalah sosial sekarang.  sekarang kes simbah simbah asid kan.  ha boleh gunakan topi tu untuk tutup muka korang dari kena asid.  pastu dengan pedang tu, boleh pancung kepala orang yang nak simbah asid tu.  watchaa !  haha.  imaginasi macam kanak kanak pulak. -_-

sayap ke mana saja.  aku main hentam je nama alat ni.  kehkeh.  maap dolemon.  keke.
sayap ni sama je kot fungsi dia dengan telikopter tadi.  cuma mungkin dengan sayap ni boleh g lagi jauh sebab sayapnya besau.  haha.  kan seronok ada sayap ni.  boleh bedating dengan bopren tersayang kat atas awan sambil makan kopok lekor dengan cendol.  kehkeh.  ni asyik dating kat taman jek.  sekali sekala tukar lah selera.  incik bopren boleh tak ?  bawak ku terbang ke atas awan.  kawen atas awan nak ?  burung burung jadik pengapit.  wakaka.

-_- sekian sahaja coretan mengarut berangan untuk kali ini.  haha.  mesti yang baca pun tengah imagine sekali kan ?  jangan nak membongak.  haha.  doraemon.  masuk lah dalam mimpi kakak malam ni.  dapat rasa dalam mimpi pun jadi lah.  kekeke. -_-

tata. ^-^


terima kasih. sila baca lagi -_-

7 comments:

miss UnGu said...

aku suke..aku suke pintu kemane saje tu..selalu disebut-sebut oleh jaki..hahahaa

FARAH IZWANI RAMLI said...

haha.
aku pun suka.
tapi aku yang selalu sebut.
boleh kawan dengan jaki pasni.
kekeke.
give me five !

miss UnGu said...

nak kawan ae..t akak kenalkan..kikiki

FARAH IZWANI RAMLI said...

kekeke.

yes !

akhirnya dapat gak si jaki tu.

dah lama adik usha. haha

msat said...

na jadi nobita,,kuat ngendap.kehkeh..

FARAH IZWANI RAMLI said...

oi msat.
kau nak ngedap sape ha ?
gatai.

Firdaus Stark said...

thanks follow my blog...XD
apapun nice blog...^________^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
copyright@hakmilik kekal farah izwani. tiada kena mengena dengan yang masih hidup atau yang telah meninggal dunia