Saturday, August 6, 2011

malu teramat saat di kedai runcit


assalamualaikum

sedang leka berbalas komen dan im di fb tetiba mamy post sesuatu kat wall aku.

"kak paaa tolong beli mi kaso, kucai, tahu 2keping"

ok beres.

lepas solat, aku bergegas tutup office jap pastu bedesup laju naik motor pergi kedai runcit dekat dekat sini.  sampai sampai aku carik apa yang disuruh beli.

mi kuning.  ok done.  tahu ok dah dapat jugak.  lastly kucai.  aku g peti ais.  banyaknya tumbuhan berwarna hijau.  yang aku tawu kucai tu warna hijau.

errghhhhh.  yang mana satu ni.  aku pun dengan konfidennye amek ni.




pastu masa nak bayo aku sempat gak tanya cashier tu.

"bang ni kucai kan ?"

" tu daun bawang dik "

dengan muka tak bersalah dia jawab gitu. memang dia tak bersalah pun.  aku yang salah.  daun bawang dengan kucai pon tak boleh beza ke.  lalalalala


erkkk. malu gile.  pastu dengan muke tak malu aku pun suruh dia tunjuk mana kucai.


ni daun kucai bagi sape yang tak tawu tu.  kuikui.  eh kan lebih kurang jek dengan daun bawang tu.  kahkah

malu sampai ke hari ni.  taknak p kedai tu lagi.  kekeke

macam serik pulak nak g beli lauk lagik.  lain kali sebelum nak pergi kedai, aku nak google dulu lah menatang yang disuruh beli.  kehkeh

baik sayur, baik ikan.  memang aku tak berapa nak tawu.  failed.  cancel mak senah nak amek aku jadik menantu.  wakakaka

tata.  nak rendam muka dalam air fresh oren sebab malu sangat sangat.  -_-
terima kasih. sila baca lagi -_-

22 comments:

ILA HonEyBuNNy said...

alamakkkk...

camna tersilap amik tu dik..hehe...sekali daun bawang da..

mesti maloo neh nak p kedai tu...hehe...pas ne kena belajar kenai2 sayur eh..kadang2 terkonfuis jugak..ehheh

Fad said...

ahahaha..camana nk kawin ni dik?hehe

H.J said...

ada ciri dah tu nak jadi ibu..ehe

FARAH IZWANI RAMLI said...

@ILA HonEyBuNNy :
hehe. bukan salah amek.
tapi dah memang tak tawu. keke.
memang kena banyak belajar. :)

FARAH IZWANI RAMLI said...

@Fad :
belom nak kawen ag. hihik.

FARAH IZWANI RAMLI said...

@H.J :
ha itu perli ke puji ?

♥♥ arabella ♥♥ said...

haha...xpe pengalaman.....

Memey Baharom said...

hehe . ade ciri2 ibu solehah nie. eheh

FARAH IZWANI RAMLI said...

@♥♥ arabella ♥♥ :
pengalaman sangat mengajar.:)

FARAH IZWANI RAMLI said...

@Memey Baharom :
ciri2 apekejadahnya. haha

Mun said...

haha. kesilapan yg comel :P

FARAH IZWANI RAMLI said...

@Mun :
haha. tak berapa comel sangat lah.

ade2mama said...

llalaalalaalal
nseb bek brtanyer..
law maen bli jew..msti org kt umah marah..silap2 dye sumbatnye daun bawang tu kt dlm mulut..

sifu im said...

xpe2..xleh slhkn ko sbb ko kn x x pandai masak..haha

FARAH IZWANI RAMLI said...

@ade2mama :
HAHA. tawu takpe.
silap2 batal puasa. kehkeh

FARAH IZWANI RAMLI said...

@sifu im :
jahatkan molot kau.
memang tak pandai pon. haha

Princess Feyqa said...

hehe bentuk sudah lebih kurang kan!
memang tersilap kih3

msat said...

kuikui..fail!

Ayie said...

rupanya kita geng.. ada masalah yang sama.. Sawi dan bayam, apa bezanya..?? hahahaha

a little less conversation said...

klau sy jd cashier tu..mesti gelak dulu baru gtau kucai tu cane..wakakaka

Edy Zaidi said...

haha..xpe2..belajar dari kesilapan

myhatiku said...

haha..cian dye..xpe,skrg dh tau kan..he

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
copyright@hakmilik kekal farah izwani. tiada kena mengena dengan yang masih hidup atau yang telah meninggal dunia