Friday, July 15, 2011

15 julai. ada sukacita dan dukacita.


assalamualaikum

hari ni bersiap siap pergi kerja dengan semangat bercampur gigil keseluruhan badan.  kenapa ?  ada sebabnya.  kawan kawan seperjuangan tahu.  :)


muka ceria di pagi hari jumaat. berbaju kurung nampak sopan dan ayu. awww.


aku mulakan dengan berita gembira dululah.  hehe.  hari ni 15 julai genap usia percintaan aku dengan dia 2 tahun setengah.  haha.  baru duatahunsetengah dah kecoh ke.  orang lain dah limabelasratus tahun tak heboh.  haha.  ok.  saya sayang awak sangat.  tu jek.  -_-

yang mendukacitakan.

result upu untuk further degree hari ni keluar.  menanti jam 12 tengahari untuk menyemak keputusan.  problem loading page.  aku cuba lagi.  update status facebook.  problem loading page lagi.  dan aku terus mencuba sampai berjaya.

aku mengharapkan keputusan itu memberikan senyuman pada aku hari ini.  ok dah boleh masuk web.  masuk no ic.  pilih kategori.  lepasan diploma / setaraf.  kemudian tekan butang Masuk >>>

dan inilah keputusannya.

-

-


-


-



-


-


-

-


-





mendukacitakan.  aku cuba menerima keputusan ini dengan redha.  cuba untuk tidak menitiskan airmata.  tapi airmata aku ligat mengalir keluar bagaikan paip air bocor yang tidak boleh diperbaiki.



perwatakan aku terus berubah.  menjadi murung seorang diri.  nasib baik aku sorang kat ofis.  jadi aku boleh menangis sepuasnya tanpa orang tengok.  kawan kawan dan teman lelaki tempat meluahkan perasaan.  ye mereka semangat saya.  


speechless dalam masa yang lama.  berfikir.  terasa diri tak berguna.  lalu aku mempositifkan diri.  mungkin rezeki aku bukan di sana.  rezeki aku disini.  bekerja membantu pakcik memajukan syarikat beliau.  kerana takde sape yang dia nak harapkan.  mungkin ada hikmahnya.  aku bermonolog lagi.




menenangkan diri.  kawan kawan memberi semangat.  itu ini.  adakah budak politeknik tidak dipandang ?  ok aku sangat marah.  takpe aku cuba buat rayuan.  mane tahu rezeki aku ada.





ok aku siap isi borang rayuan ni.  doakan aku berjaya. :)  eh baru perasan.  dokumen kena hantar semula ye kat ipta pilihan.  aiyoo.  mane semua dokumen aku ni.  jangan cakap kat segamat.  bila masa kawan nak balek.  grrr. 

harap harap ada kat sini.  dengan result sem last tak print lagi.  pening.

kbai.



terima kasih. sila baca lagi -_-

15 comments:

myhatiku said...

jgn putus asa k..yg penting smbung blaja..x kesah la kt mane pun..kite kn muda lagi..ceh..hehe:)
senyum sket..:)

miss UnGu said...

cube lagi ye syg..awak pandai..ley pegi jauh..mungkin rezeki lum ade..sabar ye..tuhan tak turunkan dugaan kat kite kalau DIa TAK SYGKN KITE..:)

msat said...

kamu boleh sayang,,

FARAH IZWANI RAMLI said...

@myhatiku :
hehe. :)
yeah! kite masih muda.
baru 13 tahun.kehkeh
terima kasih ye.

FARAH IZWANI RAMLI said...

@miss ungu :
terima kasih sayang untuk semangat itu. :)

FARAH IZWANI RAMLI said...

@msat :
boleh ! hehe

myhatiku said...

13 tahun?aha..tipoo;p

FARAH IZWANI RAMLI said...

@myhatiku :
eh betollah.
tak pecaye? keke

Hunnym Syot 美智子 said...

huhuu.. sabar laa sayang.. ade rezeki tuw.. jangan berputus asa!!

http://irsyanim.blogspot.com/2011/07/bile-sedih-kita-amek-gambar-hilang-sume.html

sifu im said...

jgn risau..akan ade la tu rzki ko nnti..bljar kt mane2 pon x kesah..yg penting kita kena rajin..pesenan dariku cikgu sengal yg mls..haha

Edy Zaidi said...

good luck on rayuan tu k...insyaAllah kalau rezeki takkan kemana

FARAH IZWANI RAMLI said...

@hunnym syot :
dah redha dah.
hehe.
bukan rezeki kite. :)

FARAH IZWANI RAMLI said...

@sifu im :
haha.
terima kasih cikgu sengal. keke.
betol lah. :)

FARAH IZWANI RAMLI said...

@edy zaidi :
terima kasih.
menunggu rezeki. :)

roq said...

:)....blaja elok2

singgah2 la ye

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
copyright@hakmilik kekal farah izwani. tiada kena mengena dengan yang masih hidup atau yang telah meninggal dunia