Friday, May 20, 2011

C H I C K EN P O X



assalamualaikum

puas sehari duduk rumah tak kerja.  oh bosan lah tak buat apa apa kat rumah.  -.-

kelmarin.  masa mandi aku nampak badan aku keluar bintik bintik merah.  mula aku ignore je ingat jerawat ke hape kan.  haha.  nampak sangat jerawat tu dah sinonim dengan hidup aku.  pastu tengok tengok.  eh kat kaki pun ada.  kat kepala ada.  kat perut ada.  seluruh anggota termasuk yang tuttttttt pun ada.  kekeke.

aku pun mula musykil.  apakah ini?  dalam hati berkata "takkanlah ciken pox".  tanya tanya orang.  semua kata ciken pox.

maka keesokan harinya aku pun pergi lah ke klinik berdekatan untuk ambil ubat dan cek betul ke aku kena ciken pox.  ye.  tak salah lagi.  doktor bagi mc.  tak bagi kerja.  tapi aku kan pekerja berdedikasi.  kuikui.  hamek kau.  ubat sampai tujuhpuluhlimahengget.  bapak mahal.  dengan gegelnya aku keluarkan duit.  tu pun korek korek kat dalam beg.  huh.  tak cukup tigapuluhsen.  macam mana ni?  hutang.  hahaha.  

sedih gak lah time tu kan.  ye lah.  biasa kalau kat rumah mesti aku g dengan abah.  abah bayar semua.  ni aku kena berdikari sendiri.  g klinik sendiri. pandai pandai sendiri je lah.  duit tak cukup pulak tu.  tak cukup tigapuluhsen jek.  sedih sedih.  eh aku tak bayar lagi lah.  hihik.  

doakan aku cepat sembuh dari chicken pox ni ye semua.  harap harap tak berparut.  paling penting harap harap tak kena kat muka.  eh kalau kena kat muka nanti aku tak boleh beza pulak antara ciken pox dengan jerawat.  sama jek kan.  kehkeh.  tata.



terima kasih. sila baca lagi -_-

6 comments:

Umi Asura Sanusi said...

salam..dulu pernah jugak kena chicken pox ni dlm awal tahun lepas. ramas2kan daun bambo campur dengan bedak sejuk. tempekkan dekat seluruh badan lepas mandi. x de parut pun. kalau x tau daun bamboo, guna bedak sejuk je pon ok.siyes, muka x de parut. Insya-Allah.

entri terbaru
review movie nur kasih

FARAH IZWANI RAMLI said...

terima kasih untuk tips tu ea umi.

daun bambo tak tawu lah. hehe

Umi Asura Sanusi said...

itulah..x tau jgk name daun tu..lps kena chicken pox baru tahu..btw..salam kenal..saya follow awak ye..

FARAH IZWANI RAMLI said...

mana nak dapat daun tu?
ok2. nice to meet you. ;)

msat said...

nati blanje ciken cop tau..

FARAH IZWANI RAMLI said...

oke lah.
tak habis habis ciken cop.
nanti bawak tempat yang best.
saya belanja. ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
copyright@hakmilik kekal farah izwani. tiada kena mengena dengan yang masih hidup atau yang telah meninggal dunia