Saturday, March 26, 2011

keberanian untuk berfesyen


fesyen yang ingin dibincangkan sekarang adalah fesyen berselendang.  ramai muslimah sekarang memilih untuk memakai selendang kan?  tak terkecuali aku.  love to wear shawl dari tudung biasa.  sekarang bila aku pakai tudung biasa, muka aku nampak lain.  adik aku yang kicit itu akan tegur bila aku pakai tudung.  "nape akak pakai tudung ni?  kenapa tak pakai selendang?"  kenapa?  tak cantik ea akak pakai tudung.?"  dengan selamba dia akan jawab, "TAK".  dengan muka tak senyum.  agak kurang haja jawapannya.  haha.  tapi betullah, aku lebih selesa dengan berselendang dari bertudung.  bila pakai tudung sekarang, tudungnya kedepan sangat.  kejap2 rambut terkeluar lah.  tudung gelembung lah.  huduh.  bajet pakai selendang cun ar.  hahaha.

sekarang macam2 jenis shawl kat pasaran, macam2 jenis cara pakai.  hmm aku tertarik dengan cara hana tajima punya style.  memang stylo lah.  teringin sangat nak pakai macam tu.  tapi tu lah, aku tak mempunyai keberanian itu.  tak berani nak berhadapan orang ramai, then komfem kena kutuk.  haha.  sebab biasa buat orang.  sure orang akan buat kita jugak kan.  aku memang selalu berselendang ke kelas, ke pekan, ke bandar, ke mana saja.  koleksi shawl aku pon takdelah banyak.  takdelah uptodate sangat aku ni.  setiap kali fesyen baru keluar, takdelah aku beli.  mesti tunggu harga murah baru beli.  tapi time tu dah tak musim shawl tu.  haha.  tapi aku suka sangat tengok2 selendang, kalau ada duit lebih aku akan beli.  aku takkan beli lah selendang2 yang pelik2 sangat ni.  nanti bila aku pakai, banyak komplen pulak bf aku tu.  haha.  selendang ada pemberat katanya.  terok!  dush.

suka berselendang, tapi gayanya sama jek.  lilit2 gitu jek aku tawu.  pakai dengan cara sendiri jek.  kadang tak kemas.  lantak.  haha.  kalau ada berani sikit baru lah pakai reben kat kepala ke, sepit ke.  ha sampai tahap gitu jek lah aku berani.  nasib orang tegur cakap comel.  kehkeh.  ok mari lihat fesyen yang style oleh hana tajima. 

gila comel dia kan

erghhh. geram tengok muka beliau

nampak serabot but nice.;)

stylo. =O

kalau aku pakai gini kompem buruk.  gila besa seluar. haha

cantiknya kau. grrrrr

comel nak mati.

cute miut.

wooo~

ha, tengok lah tu.  gila style kau hana tajima.  even berhijab tapi sangat bergaya.  berani pelbagaikan cara pemakaian shawl.  berani berpakaian.  aku?  mestilah tidak.  nampak macam serabut cara dia pakai kan, tapi cantik.  suka sangat.  nak tiru?  nanti lah aku cuba, try, test.  hehe.  dia pakai cantik lah sebab orang cantik pakai apa pon cantik.  aku ni?  tak cantik sebok nak tiru orang cantik.  ah, pedulikkan apa orang kata.  yakin diri jek.  haha.  oh hana tajima, I adore you.  hehe.  sekarang jadikkan hana tajima sebagai idola.  kehkeh.  modal lah nak beli shawl yang sama macam hana tajima.  HAHAHA. 



terima kasih. sila baca lagi -_-

4 comments:

nub said...

yakin jaa nak pakai apa2 pun.asal kan tutp aurat, ok jaa =)

FARAH IZWANI RAMLI said...

hehe.

baiklah.

yakin!!

aien amalina zaidi said...

fara....jjust try jerk pki style hana tajima nih...sbb ain pon kat kampus skunk nih pki jerk style uh...mule2 mmg xyakin....ade uh siap pandang semcm jerk...plik kowt..mmbr2 siap ckp dah xde pin tdung kew..but ain wat xtau jerk...tgk kat profile pic fb ain...ain redah kan aje pki mcm uh...just relax...

FARAH IZWANI RAMLI said...

huhu~

masih belum ada keyakinan lah ain.

tunggu keberanian tiba. wait yeah. ;)

nway tanks.=0

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
copyright@hakmilik kekal farah izwani. tiada kena mengena dengan yang masih hidup atau yang telah meninggal dunia