Sunday, March 6, 2011


ISTIMEWA UNTUK PENGARANG JANTUNG SAYA. 

si gadis manis. ayu

awak.  saya sangat rindukan awaklah.  memang saya sedih bila awak dah jarang kontek saya.  saya rasa macam awak dah lupakan saya.  saya nak kontek awak, tapi saya takut awak busy.  nanti awak tak layan saya, lagilah saya tacing.  saya rindukan zaman kita bersama masa sekolah dulu.  kita selalu bersama berdua kan?  tapi bila awak busy dengan prs awak, awak tinggalkan saya sorang-sorang.  pastu saya kawan je dengan sape-sape.  hehe.  tapi mereka tak sekepala dengan saya.  kalau awak takde, lebih baik saya duduk jek dalam kelas.  tak keluar rehat pergi koop.  baik saya tidur.  kadang-kadang saya pergi kelas sebelah.  tengok atul dengan SA saya.  kekeke.  semua rahsia saya awak tawu.  sebab saya percaya untuk bercerita dengan awak.  saya nanges dalam kelas bila bercerita tentang dia pada awak.  awak pun terus jek cakap nak jumpa dia.  saya tahu, awak cuma nak saya bahagia.  awak selalu marah saya, sebab awak selalu monolog.  saya tak layan apa awak cakap.  habes dah awak cakap tak benti-benti.  waktu saya nak tidur pun awak still gak nak membebel.  HAHA.  waktu rehat pulak, mesti kita pegi koop atau tunas bestari.  beli air cincau 1, straw amek 2.  kongsi-kongsi.  tapi cincau awak yang habeskan.  beli biskut mini.  makan time cikgu mengajar.  beli kepek lain-lain perisa.  hehe.  rindunya saya saat itu.  taste saya banyak yang sama dengan taste awak.  awak ingat tak, kita ada beli baju sama.  saya punya warna pink.  awak pulak warna purple.  saya masih pakai baju itu.  bila pakai, saya teringat awak.  tengok je lah cardigan yang awak pakai tu, sama dengan saya punya lah.  hehe.  kita keluar bandar sama-sama bila dapat keluar duit biasiswa.  apa yang kita beli?  bukan-bukan jek kan.  cincin yang halus itu.  tapi saya punya dah patah.  huhuk.  awak selalu mengantuk dalam kelas, saya picit-picit badan awak.  tampar muka awak.  eh ada ke?  kekeke.  time LK paling saya tak suka.  awak pun kan?  hehe.  tapi awak pandai cket dari saya.  hik.  pasal si cunguk itu, saya rapat dengan dia sebab awak taknak kawan saya.  bila awak rapat dengan dia, saya jeles sangat-sangat tau.  saya tak suka tengok awak rapat dengan orang lain.  pasal teman baru saya sekarang?  mungkin awak nampak saya bahagia jek kan?  tapi dalam hati ada kerinduan untuk awak yang saya anggap sebagai sahabat saya.  sangat susah untuk saya terima seseorang itu menjadi sahabat saya.  hanya awak yang memahami saya.  walaupun saya moody tak tentu pasal, awak still gak cuba menggembirakan saya.  sekarang saya nak buat macam tu?  huh.  jangan harap saya akan dilayan.  sekarang saya cabut bulu ketiak sendiri lah.  pening-pening kepala saya.  bintang-bintang semua keluar.  hehe.  dulu saya cabut bulu ketiak awak, awak cabut bulu ketiak saya kan?  atas katil.  hehe.  ingat tak time nak exam, kita merayap ke kelas-kelas lain.  ha, sebok jadik cekgu sejarah.  mandai-mandai ajar orang.  at the end, soalan yang diajar, tak masok pun.  HAHAHA.  kelakar kan.  pergi mana-mana berdua.  dah orang kata macam belangkas.  boleh tak saya nak ulang semula masa lalu?  pinjam alat doremon nak?  kehkeh.  rindu yang membuak-buak untuk awak si noraini ahmad.

see! baju yang kita beli sama-sama waktu sekolah dulu.;)  saya masih pakai.

waktu prep.  warna baju mesti nak sama kan. ;)

pertama kali jumpa selepas habis sekolah. ingat tak? bahagianya kita.
kadang-kadang kita bertindak sebagai kanak-kanak juga. ;)

Persahabatan adalah hal tersulit untuk dijelaskan di dunia ini. Dan, ini bukan soal apa yang anda pelajari di sekolah. Tetapi, bila anda tidak pernah belajar makna persahabatan, anda benar-benar tidak belajar apa pun.

Apabila engkau ingin mengambil seseorang menjadi teman, maka buatlah dia supaya marah kemudian suruh orang bertanya kepadanya tentang dirimu dan rahasiamu. Sekiranya ia mengatakan yang baik dan menyembunyikan rahasiamu, maka ambillah dia menjadi sahabat.  

Jika anda bersahabat bersiaplah untuk berkorban demi sahabat anda tersebut, jika anda bermusuhan dengan sahabat anda bersiaplah untuk mengalah demi persahabatan kalian. 



terima kasih. sila baca lagi -_-

6 comments:

yUyUn aje. said...

huu.. nges tauk bace
sori kalau spnjg kte kwn ko terasa dgn ak
jgn penah ckp ak lpe ko ea
sekel pale t

FARAH IZWANI RAMLI said...

hehe.
sory jugak lau ko ada terasa dengan aku.
adat lah kan.
kadang-kdang negatip gak.
engat ko lupe aku.;)

muhammadsiddiq said...

sedeynyeeeee...

FARAH IZWANI RAMLI said...

haha.
b nanges?

muhammadsiddiq said...

ta pon..

FARAH IZWANI RAMLI said...

eleh.
nampak tu b kesat ae mata.
kekekeh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
copyright@hakmilik kekal farah izwani. tiada kena mengena dengan yang masih hidup atau yang telah meninggal dunia