Tuesday, August 16, 2011

check it out. cintan cintun. -.-


assalamualaikum

haih bosan lah.  jom mengarut ngarut dengan aku jom.  haha.

kalau nikah ada rukunnya dan syaratnya.  puasa ada perkara sunat dan perkara yang membatalkan juga.  tak dikecualikan perkara yang makruh dalam kehidupan seharian.

oleh kerana mud cintan cintan yang semalam terbawak bawak sampai ke hari ni, jom kite mengarut sikit.  kehkeh.

bercinta.  sapa tak penah bercinta?  tipu.  -.- cinta pun perlu bersyarat dan pantang larang.  mari senaraikan.


rukun cinta
-> seorang pakwe yang akil baligh mesti habis spm.  keke
-> seorang makwe akil baligh jugak.  habis pmr pon cukup.  haha
-> saksi.  bulan sebagai saksi cinta kau.  wakaka
-> ijab dan kabul.  sang pakwe melamar di bawah pohon toge.  kuikui.


syarat cinta
-> pakwe dan makwe mestilah single
-> setia
-> sabar
-> jujur
-> bertanggungjawab
-> percaya dengan pasangan

perkara sunat bila bercinta
-> bagitahu mak ayah yang korang sedang hangat bercinta dengan si polan
-> wish selamat pagi dan selamat malam setiap hari sebelum dan selepas bangun tidur
-> belanja makwe makan
-> pujuk bile makwe merajok
-> belikan hadiah bila bufday atau anniversary
-> buat lah kezutan sekali sekala.  keke


perkara yang membatalkan cinta
-> curang pastu kantoi
-> pasang skandal keliling pinggang
-> tuduh tanpa usul periksa
-> marah tak tentu hala pastu mintak putus
-> keluarga tak restu.  dapat tentangan hebak seantero dunia.  hehe
-> asyik nak merajok sampai pakwe bosan nak melayan. *aku lah tu*
-> terlalu mengongkong


perkara makruh dalam cinta
-> cek enpon kekasih sebab curiga
-> pandang pandang jeling jeling awek yang pakai seksi
-> tak kol / sms selama 3 jam 22 minit
-> melayan perempuan lain selain makwe kau
-> cemburu tak tentu pasal *terasa*

bhahaha.  rekaan semata mata.  peace.  nak tambah?  silakan.  ^^

tata.


terima kasih. sila baca lagi -_-

29 comments:

faa.rosli said...

tapi rukun cinta tu pakwe pon ade yang baru darjah 2...camner??

huhuhuhu

myhatiku said...

haha..lawak lah!:D suke bace..
tapi makwe pun mesti abis spm dlu..keh3
kreatif dear :)

FARAH IZWANI RAMLI said...

@faa.rosli :
tu belom akil baligh.
cinta monyet namenye. keke

FARAH IZWANI RAMLI said...

@myhatiku :
kehkeh.
takde keje dah. mengarot2.

♥♥ arabella ♥♥ said...

haha, cnte pun ade pantang larang ek...

ILA HonEyBuNNy said...

wahahhahha..

ila suka entry farah neh..

banyak jugak terasa yg perkara membatalkan cinta n makhruh tu..hehe..

perkara wajib :

ialah kawin bila tiba masanya...hehe

FARAH IZWANI RAMLI said...

@ ♥♥ arabella ♥♥ :
kite yang bikin lah. hehe

FARAH IZWANI RAMLI said...

@ ♥♥ arabella ♥♥ :
kite yang bikin lah. hehe

FARAH IZWANI RAMLI said...

@ILA HonEyBuNNy :
ha itu lupe pulak.
setuju setuju. hehe

Ayie said...

err, cintun ada murtad jugak.. murtad bila suka sesama jenis.. Haram tuh.. hahaha..

Princess Feyqa said...

best entry ni! tapi ada haram gak iaitu bila korang main pegang2 tgn then bla bla bla........... ahahhaa

FARAH IZWANI RAMLI said...

@ Ayie :
hahaha.
itu haram lah.

FARAH IZWANI RAMLI said...

@Princess Feyqa :
hahaha.
next entry buat yang haram dan wajib pulak lah. :)

shahrihan said...

hahaha...best entry ni...
nice... :)

Umie Artoqiemie said...

perghh berukun, bersyarat..

FARAH IZWANI RAMLI said...

@ shahrihan :
haha. entry mengarot je. :)

FARAH IZWANI RAMLI said...

@Umie Artoqiemie :
hehehe

Asyila Zainuddin said...

hahaha.. dahsyat.. siap ade pantang larang segala.. hebat la..

sifu im said...

wehh..pk we ko lamar ko di bwh pohon toge ke??haha

My MiRa said...

LOL hehhehehe


salam kenal dear

yUyUn aje. said...

hahah..terbaik!! aku ingat perkara y mmbatalkan pose je ade! -yuyun-

FARAH IZWANI RAMLI said...

@Asyila Zainuddin :
hahaha. tak hebat mane.:)

FARAH IZWANI RAMLI said...

@sifu im :
taklah.
phon kemucup.. wakaka

FARAH IZWANI RAMLI said...

@My MiRa :
salam jugak. :)

FARAH IZWANI RAMLI said...

@yUyUn aje. :
hahaha.
cinta pong ade gak.
aku reka. kuikui

kura said...

kenapa mesti bf habis spm, gf pmr je? xadil. xadil. haha

perkara sunat? belanja makwe mkn? oh. tidak. takkan! hahaha

asyik nak merajok sampai pakwe bosan nak melayan- LIKE!

haha

MUHAMMAD GHAUS said...

kdg2 ko pny syart cinta ni cm ley pki cm x...yg membtlkn cinta tu de yg aq xsetuju...hu

farah izwani said...

@kura :
sebab laki yang akan tanggung perempuan nanti. haha.
kedekut lah tu taknak belanja.

farah izwani said...

@MUHAMMAD GHAUS :
tak suruh setuju pong. haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
copyright@hakmilik kekal farah izwani. tiada kena mengena dengan yang masih hidup atau yang telah meninggal dunia