Tuesday, July 5, 2011

adam ke hawa yang lebih boros berbelanja ?


assalamualaikum

baru lepas menjadi cleaner.  haha.  mengemop dan membasuh tandas.  kebersihan kan separuh daripada iman.  hehe.  bila pagi jek bukak kedai macam tongkang pecah.  dengan bau rokok nye.  pening kepala.  



bercerita pasal boros.  agak agak lelaki ke perempuan ek yang paling boros.  aku rasa perempuan kot.  ehe.  cakap diri sendiri sebenarnya.

kenapa aku cakap aku boros.  sebab pantang dalam purse ada duit.  kalau takde pon pegi lah cocok kan.  beli yang bukan bukan jek.  kadang kadang bukan keperluan pun p beli gak.  




baju dah berlambak lambak.  bila keluar, jumpa baju yang cantik teros beli.  tak fikir masa depan pon.  buat buatlah simpan duit tu buat kawen nanti.  kehkeh.  kat rumah rasanya ada je kasut yang tak pakai.  mengada ngada nak beli yang lain.  tengok orang pakai high heel, sebok nak beli gak.  dah beli taknak pakai.  sebab kaki melecet nanti.  haha.  tahan lah telinga kena bebel dengan umi.  

tapi untunglah aku bukan jenis yang branded.  tak mampu lah.  haha.  aku tak kisah brand, yang penting benda tu nampak cantik, suit dengan aku kira orait lah tu kan.  ada gak orang yang mementingkan brand ni.  kalau mampu tak apa lah.  jangan nak mengikut orang sangat.  ikut kemampuan kita lah kan.  abah selalu pesan. :)




aku suka beli jam.  yang sepuluh ringgit kat pasar malam pun aku beli kalau hati berkenan.  hehe.  dulu jam ada macam macam kale.  kuning, pepel, putih, merah, peace, hitam.  tapi banyak dah tak boleh pakai.  jam murah kan.  haha.  ada sape sape nak beli kan aku jam guess tak ?  kehkeh.

aku ni jugak pembeli selendang tegar.  haha.  sebab aku pengguna selendang.  selesa.  pantang nampak yang cantik pastu murah pulak kan.  memang teros beli.  tu pun kalau ada duit lah.  kalau takde, tengok pon taknak.  kehkeh.




ops.  aku dah banyak mengarut pulak.  haha.  kalau lelaki lak camne ek.  kalau tanya pemilikhatiaku, dia pelik tengok perempuan yang boros.  dia marah kalau aku boros.  sebab dia penjimat sangat.  penjimat ke kedekut ek.  kahkah.

beli apa yang perlu jek.  yeke?  biasanya lelaki ni duit habis kat motor kan.  kalau makan pun berkira kira.  betol ?  lelaki jarang membeli, tapi kalau dah beli teros barang yang mahal.  tu apa yang aku nampak lah.  lantak lah.  janji bila keluar, lelaki belanja.  boleh ?  kehkeh.

ok. tata. :)




terima kasih. sila baca lagi -_-

8 comments:

elinADNAN said...

hehhehee walaupon kite perempuan..kte tetap cakap yang perempuan neyh lagi boros...bnde benar en....kite sendiri pon pantang ade duet....nk beli tu ini...tp kite tak suke teman org yg memilih barang lame lame....penat nak tunggu

amier azrul alias said...

mesti lah hawa!
lol

myhatiku said...

haha..myhatiku pun agak boros..huhu
tapi lelaki kalo shopping yg mahal2 terus :D

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

sama jer laki pompuan..kita nih nmpk mcm pemboros sbbnya nafsu kita lg bercabang-cabang..lg bnyk benda kita suka..

FARAH IZWANI RAMLI said...

@eliAdnan :
samelah.
tapi kite suke orang teman kite lama lama. kehkeh

FARAH IZWANI RAMLI said...

@amier azrul alias :
lol.
adam pun same jek !;p

FARAH IZWANI RAMLI said...

@myhatiku :
betol tuh.
setuju. :)

FARAH IZWANI RAMLI said...

@rina :
aah kan.
nafsu ada 9. kehkeh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
copyright@hakmilik kekal farah izwani. tiada kena mengena dengan yang masih hidup atau yang telah meninggal dunia